19.03.2022, 08:49

Швейцарія ввела заборону на експорт предметів розкоші до росії

Швейцария ввела запрет на экспорт предметов роскоши в россию

Федеральна рада Швейцарії прийняла рішення підтримати ухвалені раніше Євросоюзом нові санкції проти росії та вводить четвертий пакет санкцій.

Частиною обмежень стане заборона експорту предметів розкоші. Про це ]]>йдеться ]]>у заяві парламенту Швейцарії, повідомляє Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

"Заборона на експорт предметів розкоші, що міститься, зачіпає лише невелику частину світового експорту Швейцарії цієї групи товарів. Проте окремі компанії можуть серйозно постраждати", - наголошується в повідомленні.

За даними Федерації швейцарської годинної промисловості росія є 17 за величиною ринком експорту швейцарського годинника та принесла дохід у 278 мільйонів доларів у 2021 році.

Крім того, Швейцарія запроваджує обмеження на угоди з деякими державними компаніями та заборону надання рейтингових послуг для російських клієнтів чи організацій.

Нагадаємо, 15 березня ЄС розширив санкції проти росії. Йдеться про заборону на "транзакції з деякими державними підприємствами, а також заборону надавати кредитні послуги російським клієнтам чи організаціям". Федеральна рада Швейцарії 18 березня приєдналася до санкційних заходів, які набудуть чинності найближчими днями.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк