19.03.2022, 13:45

Німецька компанія Bosch йде з росії

Иллюстративное фото / Открытый источник

Німецька компанія Robert Bosch GmbH заявила, що згортає свою діяльність у росії. Таке рішення було ухвалено після того, як Україна заявила про використання росією деталей Bosch у військовій техніці.

Група компаній Robert Bosch GmbH (Німеччина) згортає свою діяльність у Росії. Як заявили в компанії, використання запчастин Bosch у "нецивільних" цілях суперечить її політиці, повідомляє Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

"У зв'язку із наявністю ознак, що продукція Bosch – всупереч місцевим договірним угодам – ​​могла використовуватися з нецивільною метою, ми припинили постачання компонентів для вантажівок до Росії та російських клієнтів", – йдеться у заяві Bosch.

Bosch заявила, що очікує на повну зупинку виробництва на російських заводах, у тому числі на заводі побутових товарів у Санкт-Петербурзі.

Bosch зупиняє постачання компонентів для вантажівок російським клієнтам, очікуючи на розслідування того, як ці деталі використовуються.

За інформацією Der Spiegel, міністерство економіки та захисту клімату Німеччини розпочало розслідування щодо Bosch, оскільки експорт товарів подвійного використання до росії було заборонено Євросоюзом ще у 2014 році в рамках санкцій за окупацію Криму.

Розслідування розпочалося після того, як міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що у російських військових автомобілях, які використовуються армією для вторгнення в Україну, було виявлено запчастини виробництва компанії Bosch. За словами Кулеби, Bosch "протягом багатьох років постачає компоненти, необхідні для російських військових автомобілів".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк