06.04.2022, 18:17

США запровадили суворі санкції проти сімей російських "еліт", включаючи Путіна, і не лише

санкции

У середу, 6 квітня, США оголосили про запровадження чергових санкцій проти РФ у зв'язку із збройним вторгненням на територію України.

Про це ]]>повідомляється]]> на сайті Білого дому, передає Час Пік.

Зокрема, повні блокуючі санкції стосуються російських еліт та членів їхніх сімей, включаючи санкції щодо повнолітніх дітей президента РФ Володимира Путіна, дружини та дочки міністра закордонних справ Сергія Лаврова, а також членів Ради безпеки Росії, включаючи колишнього президента та прем'єр-міністра Дмитра Медведєва та прем'єр-міністра Михайла Мішустіна. Завдяки санкціям зазначені особи будуть відрізані від фінансової системи США, а активи, яким вони володіють у США - заморожені.

Під санкції потрапили найбільші фінансові установи РФ - "Сбєрбанк" та "Альфа-Банк". Їхні активи також заморозять, а американцям заборонять вести будь-які відносини з цими банками.

Під забороною будуть нові інвестиції в РФ з боку американських громадян, а також угоди з боку американських громадян із великими державними підприємствами Росії. Ці підприємства будуть оголошені пізніше.

Крім того, Мінфін США заборонив Росії провадити виплати за боргом коштами, що перебувають під юрисдикцією США. Нині санкції виключають виплати по суверенному боргу Росії за умови, що Росія використовує кошти поза юрисдикції США. Проте Росія є глобальним фінансовим ізгоєм, і тепер їй доведеться вибирати між виснаженням коштів для виплати боргу або дефолтом.

Читайте також: Фінляндія припиняє вантажне залізничне сполучення з РФ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк