07.04.2022, 08:14

Хорватія висилає низку російських дипломатів

Хорватия высылает ряд российских дипломатов

Хорватія висилає із країни низку російських дипломатів. Таке рішення стало реакцією на повідомлення про масові звірячі вбивства російськими військовими мирних людей, зокрема в українському місті Буча.

Хорватія планує вислати частину дипломатів із посольства РФ у Загребі. Про це 6 квітня заявив міністр закордонних справ Хорватії Гордан Грліч-Радман на зустрічі глав МЗС країн НАТО у Брюсселі, повідомляє Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

"Ми зробимо це із солідарності з НАТО та ЄС і у відповідь на те, що відбувається, на ці страшні сцени з Бучі та інших українських регіонів", - заявив глава МЗС Хорватії.

Міністр зазначив, що "страшні картини з Бучі та інших українських районів" нагадують трагічні події 30-річної давності у місті Вуковар на кордоні з Сербією, що постраждав у ході війни 1992-1995 років.

Нагадаємо, з початку російської агресії на території України по всьому світу було виіслано понад 240 співробітників посольств РФ. Російських дипломатів вислали Литва, Німеччина, Франція, Італія, Данія, Швеція, Іспанія, Польща, Чехія, Нідерланди, Бельгія, Ірландія, Естонія, Латвія, Словенія, Румунія, Греція.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк