07.04.2022, 12:33

Угорщина не підтримає санкції проти російського газу, нафти та атомної енергетики РФ - Сійярто

Венгрия не поддержит санкции против РФ

Глава Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що його країна не поступиться тиску Євросоюзу та не підтримає жодних санкцій проти російського газу, нафти та атомної енергетики.

За словами глави МЗС, такі обмежувальні заходи – це "червона лінія" для Угорщини, повідомляє Час Пік з посиланням на західні ЗМІ.

"Угорщина відкидає будь-які санкції щодо російської нафти та газу, а запровадження будь-яких санкцій на діяльність, пов’язану з ядерною енергетикою, теж є "червоною лінією" для Угорщини", - заявив Петро Сійярто.

Він зазначив, що Угорщина дочекається листа від Єврокомісії, проте вона "не піддасться" тиску у питанні запровадження антиросійських санкцій, зокрема обмежувальних заходів на постачання нафти та газу.

Глава угорського МЗС додав, що Угорщина отримала першу партію палива для АЕС "Пакш" із РФ. Його передали повітрям, "оскільки через війну в Україні доставка залізницею стала неможливою".

Міністерство закордонних справ України заявило про підігравання агресору та цинічність заяв влади Угорщини.

"Небажання керівництва Угорщини визнати неспростовну відповідальність РФ за звірства російської армії в Бучі, Ірпені, Гостомелі та інших населених пунктах означає свідомо зміцнювати почуття безкарності Росії та заохочувати її до нових звірств проти українців. До цієї ж категорії відносяться заяви угорського керівництва про готовність сплачувати за російський газ в рублях. РФ намагається перевести розрахунки за поставки газу в Європу в національну валюту, аби врятувати російську економіку на тлі міжнародних санкцій.

Російській воєнній машині потрібні ресурси задля продовження війни проти України. У цьому контексті розглядаємо заяву про готовність оплачувати російський газ в рублях як недружню позицію щодо нашої держави. Такі заяви також суперечать консолідованій позиції Європейського союзу, який принципово відмовився задовольняти російську забаганку", – заявив речник МЗС України Олег Ніколенко у коментарі "Радіо Свобода".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк