09.04.2022, 09:32

Рада ЄС розширила санкції проти РФ: у "чорному списку" 217 осіб та 18 компаній

Совет ЕС расширил санкции против РФ

Рада Європейського союзу розширила список санкцій проти РФ. Ухвалено рішення про введення обмежувальних заходів щодо ще 217 фізичних та 18 юридичних осіб у відповідь на агресію РФ проти України.

Євросоюз 8 квітня опублікував п'ятий пакет санкцій проти РФ. ЄС анонсував заборону операцій та заморожування активів "чотирьох ключових російських банків", а також санкції проти російських олігархів, бізнесменів та чиновників. Подробиці щодо п'ятого пакету санкцій опубліковано в офіційному журналі ЄС, повідомляє Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

До списку санкцій включені високопоставлені кремлівські чиновники, олігархи, бізнесмени, які працюють у ключових секторах економіки, таких як енергетика, фінанси, ЗМІ, оборонна та військова промисловість, а також співробітники кремлівської пропаганди.

У "чорний список" потрапили олігархи Моше Кантор, Борис Ротенберг та Олег Дерипаска, глава "Сбербанку" Герман Греф, бізнесмени Ігор та Борис Ротенберги, син Сулеймана Керімова Саїд, Володимир Богданов ("Сургутнафтогаз") тощо.

До списку санкцій також включено імена дочок Володимира Путіна Катерини Тихонової та Марії Воронцової, а також дочки Сергія Лаврова Катерини Винокурової.

У санкційному списку опинилися гендиректор ВДТРК Олег Добродєєв, гендиректор ТАРС Сергій Михайлов, гендиректор "Комсомольської правди" Володимир Сунгоркін, головний редактор "Московського комсомольця" Павло Гусєв, президент медіахолдингу "Червона Зірка" Олексій Піманов, головний редактор журналу "Національна оборона" Ігор Коротченко, гендиректор телеканалу "Санкт-Петербург" Олександр Малькевич.

Також до списку санкцій внесені міністри та члени "Народної ради" так званих "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки".

До 18 підсанкційних організацій входять чотири великі російські банки - Банк "Відкриття", "Новікомбанк", "Совкомбанк" та "ВТБ". Санкції також запроваджено проти компаній, виробництво та технології яких безпосередньо пов'язані з російською агресією в Україні - концерну "Калашников", "Державної транспортної лізингової компанії", компанії "Російські машини", "Об'єднаної двигунобудівної корпорації", та кількох суднобудівних підприємств.

Загалом обмежувальні заходи ЄС тепер застосовуються до 1091 фізичної особи та 80 організацій РФ.

Активи осіб, які включені до списку, підлягають заморожуванню, а громадянам та компаніям ЄС заборонено надавати їм кошти. На фізичних осіб додатково поширюється заборона на поїздки, яка не дозволяє їм в'їжджати чи перетинати території ЄС транзитом.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк