14.04.2022, 14:53

Пентагон надаватиме Україні більше розвідданих для ураження цілей ворога на окупованих територіях

Иллюстративное фото / Открытый источник

США надаватимуть Україні більше розвідданих для боротьби з російськими окупантами, за допомогою яких ЗСУ матимуть можливість атакувати військові частини противника на окупованих територіях.

Адміністрація президента США Джо Байдена розширить розвідувальні дані, які передають Україні. Про це пише Wall Street Journal із посиланням на джерела у Пентагоні, передає Час Пік.

Видання пише, що нова вказівка ​​розвідці безпосередньо пов'язана з оголошеною допомогою 800 млн доларів. Така підтримка є частиною нового пакету допомоги з важкого озброєння. Для більш ефективного використання цієї зброї США передаватиме розвіддані по окупованих РФ територіях Донбасу та Криму.

Зазначається, що наприкінці минулого тижня американська сторона активізувала обмін розвідувальними даними, щоб допомогти українським силам краще визначити, як російські військові планують атакувати, і дозволити ЗСУ відповісти на очікуваний наступ РФ артилерією, атаками безпілотників та іншою зброєю.

Тим не менш, США, як і раніше, утримуватимуться від надання розвідувальних даних, які дозволили б українцям завдавати ударів по цілям на території РФ.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк