26.04.2022, 13:42

Міністр оборони США на саміті НАТО: "Вторгнення Росії та її звірства в Україні невиправдані"

Ольга Ранська | Всі новини автора
НАТО

Сьогодні, 26 квітня, на авіабазі США в Німеччині «Рамштайн» розпочалася зустріч представників країн НАТО, на якій планується розглянути питання щодо постачання Україні важких озброєнь.

Міністр оборони США Ллойд Остін, виступаючи з промовою на зустрічі Консультативної групи з безпеки України на авіабазі Рамштайн у Німеччині, заявив у вівторок, що російське вторгнення та звірства в Україні «невиправдані», оскільки Росія бомбила лікарні та вбивала та травмувала дітей. Про це повідомляє телеканал CNN, передає Час Пік.

«Російське вторгнення не можна виправдати, як і звірства росіян.

Ми всі починаємо сьогодні з позиції моральної ясності: Росія веде війну на вибір, потураючи амбіціям однієї людини. Україна веде війну за необхідністю, щоб захистити свою демократію, свій суверенітет та своїх громадян», – сказав Остін.

Остін сказав, що його недавня поїздка разом із держсекретарем США Ентоні Блінкеном до Києва зміцнила його «захоплення» Збройними силами України.

«Україна вочевидь вірить, що може перемогти. І ми всі тут також. Україна потребує нашої допомоги, щоб перемогти сьогодні, і вона все ще потребуватиме нашої допомоги, коли війна закінчиться», – сказав Остін.

Він також додав, що саме тому «ми тут сьогодні, щоб зміцнити арсенал української демократії».

«Ми всі тут через мужність України, через убитих ні в чому не винних мирних жителів та через страждання, які й досі терпить ваш народ. Ваша країна розорена, ваші лікарні розбомблені, ваші громадяни вбиті, ваші діти травмовані».

Нагадаємо, минулої неділі Остін та Блінкен відвідали Київ, де зустрілися із президентом України Володимиром Зеленським. При цьому вони запевнили президента у підтримці США та оголосили, що американські дипломати повернуться до України.

Також наразі стало відомо, що Німеччина поставить Україні зенітні танки Gepard. Про це сьогодні повідомила Міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт на базі ВПС США Рамштайн, повідомляє міністерство в Твіттері.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк