25.04.2022, 11:22

Нова допомога та повернення дипломатів: результати зустрічі Зеленського з Блінкеном та Остіном

Ольга Ранська | Всі новини автора
Блинкен и Остин

Вчора американський держсекретар Ентоні Блінкен та міністр оборони США Ллойд Остін відвідали Київ та скористались першим офіційним візитом до України після російського вторгнення, щоб оголосити поступове повернення американських дипломатів до країни. Представники Сполучених Штатів заявили про збільшення допомоги України у сфері безпеки.

"Росія вже втратила, і Україна вже вдасться, тому що мета росіян полягала в тому, щоб позбавити Україну незалежності, і це не вдалося", - заявив Державний секретар США Ентоні Блінга на прес-конференції після повернення з Києва.

Державний секретар США Ентоні Блінкен та міністр оборони Ллойд Остін вчора, 24 квітня, зустрілися з Президентом Володимиром Зеленським та іншими країнськими чиновниками. Метою візиту було продемонструвати підтримку України, а також представники США пообіцяли нову допомогу в розмірі 713 мільйонів доларів. Згідно з повідомленнями, Блінкен та Остін говорили приблизно 90 хвилин з Зеленським, міністром закордонних справ України Дмитро Кулебой, міністром оборони Олексієм Резніковим та іншими чиновниками.

Крім того, стало відомо, що американські дипломати відновили "щоденні поїздки" через кордон до Львова наступного тижня, а посадові особи планують повернутися до місії у Києві. Нагадаємо, що американські дипломати покинули посольство у Києві майже за два тижні до вторгнення до 24 лютого, передавши частину своїх завдань до Львова, а потім до Польщі.

Також було підкреслено зміни в ході конфлікту, оскільки українські сили, озброєні зброєю, що надходять з Заходу, успішно відштовхували напад Росії на Київ.

"Росія все більше посилює свою агресію проти України, але українці є сильними", - сказали американські дипломати на прес-конференції сьогодні.

Володимир Зеленський, у свою чергу, під час зустрічі з Блінком та Остіном передав план посилення санкцій проти Росії, який був розроблений експертною групою, створеній в Україною. Про це повідомляє прес-служба Офіса президента.

"Ми розуміємо, що на цьому треку повинні бути наступні кроки. І ми розраховуємо на підтримку партнерів", - сказав Зеленський.

Він подякував Блінкену та Остіну за приїзд до Києва та підтримку України Сполученими Штатами.

"Ми цінуємо той факт, що Сполучені Штати Америки небажано допомагати Україні. Я хочу подякувати Президенту Байденському керівництву на підтримку України особисто та з усього українського народу за його особисте чітке положення. Дякуємо всім людям, а також Конгрес за двопалатну та двопартійну підтримку. Ми бачимо це. Ми відчуваємо це", - сказав Зеленський.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк