29.04.2022, 14:28

"Ну що, ідіоти, мріяли повоювати з НАТО?" - Бабченко про ленд-ліз для України та його наслідки для РФ

Марина Началова | Всі новини автора

Перше з часів Другої світової війни рішення США про надання ленд-лізу матиме найнеприємніші наслідки для Росії.

Журналіст Аркадій Бабченко прокоментував історичне голосування Палати представників Конгресу США про ленд-ліз для України:

- Юридично, програма ленд-лізу включає постачання... всього. От взагалі всього. Під «взагалі всім» я маю на увазі взагалі все. "Абрамси", "Бредлі", "Кугуари", "Петріоти", "Томагавки", "Раптори", F-16, F-35, роботизовані платформи, дрони, розвідники, камікадзе, САУ, керовані снаряди, розумні авіабомби - тобто просто взагалі все.

Перечитайте це ще раз. До мене, наприклад, це до кінця так і не дійшло.

Що поставлять США насправді? Я не знаю. Але, виходячи із заявленої на Рамштайні нової концепції «воєнного та стратегічного обвалення» Росії, гадаю, що поставлять - все.

Як я і товкмачив роками - ми увійшли в нову епоху. Тепер офіційно. Світоустрій, що існував з 1945 по 2014 рік, тепер офіційно припинено. Саміт на Рамштайні – це нова Ялтинська конференція. Яка визначила тепер уже новий світоустрій.

І новий список країн, які керуватимуть цим світоустроєм.

І Росії там нема.

Точніше вона є, звичайно, але в ролі православного північного Ірану. Який так само тепер сидітиме за ровом з крокодилами, кричатиме про ізраїльських терористів, які не дають йому збагатити уран, щоб зробити миролюбну ядерну бомбу, жертиме зубами корпуса вартових православної революції один одного живцем усередині периметра - але за поребрик вилазити вже не буде.

А на її місце просуватиметься Україна. Ви ж розумієте, що США робитимуть зараз із України Південну Корею? Що їм вкрай важливо після невдачі в Афганістані створити новий позитивний кейс. Що в Україну піде зараз такий потік озброєнь, технологій, грошей, кредитів, режимів максимального сприяння, зняття мит, квот та обмежень, що Сеул сто разів ще лікті покусає.

Справа, звичайно, не в Україні, а в тому, що буде вирішено одразу кілька завдань - і витіснення з ринку газу та нафти, і витіснення з політичної арени, і постановка на місце Китаю, і взагалі все, що світ хотів би зробити давно, так все якось приводу не було.

А тут така нагода!

Дякую, Вово.

Що виходить у США, коли вони приходять до Кореї, ми бачили. Що виходить у СРСР – теж.

Ну що ж. В добру путь.

До речі, ви ж розумієте, що Пентагон зараз спить і бачить, щоб Росія бахнула кудись по конвою будь-якої натовської країни? Тоді російські війська з території України будуть винесені вже просто мітлою і, гадаю, вже просто об'єднаними силами НАТО безпосередньо.

Такого протистояння ніколи не було з часів Другої світової. Навіть у часи холодної війни. Навіть проти СРСР. Дєдивоєвали ВПЕРШЕ з тисяча дев'ятсот сорок п'ятого року зіткнуться з противником такого рівня.

Озброєна новітнім американським озброєнням сорокамільйонна країна, що підтримується всім світом, за якою стоять провідні держави з усією своєю військовою, політичною, економічною силою.

Мммм…

"Рапотори" проти Су-25. "Абрамси" проти Т-72. "Джавеліни" проти РПГ-7.

Супутникове керування боєм проти тероборони Брянська.

Це буде славне полювання.

Ну що ідіоти. Мріяли повоювати з НАТО та США?

Усі бажання мають виконуватися.

Привіт, "Абрамс".

Читайте також: "Банальне замітання слідів": Військовий експерт назвав причину пожеж на нафтобазах та складах боєприпасів у РФ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк