05.05.2022, 21:15

ВООЗ розгляне закриття офісу в Москві, надалі - виключення Росії з виконавчого комітету, - Reuters

воз

Всесвітня організація охорони здоров'я 10 травня розгляне резолюцію проти Росії, яка може містити закриття великого регіонального офісу в Москві.

Відповідний документ з'явився ]]>у розпорядженні Reuters]]>, передає Час Пік.

За словами джерел видання, резолюція поки не включатиме жорсткіших санкцій, таких як виключення Росії з виконавчого комітету ВООЗ та тимчасове заморожування її права голосу. Виключення, можливо, розглядатиметься з 22 по 28 травня.

Цей крок має сприяти зусиллям Заходу з ізоляції Москви, але не матиме жодних серйозних наслідків для охорони здоров'я РФ або глобальної політики в галузі охорони здоров'я.

Крім того, текст документа стосується надзвичайної ситуації у галузі охорони здоров'я в Україні. У ньому засуджуються військові дії РФ, які призвели до масових жертв, перебоїв у роботі медичних служб, підвищеного ризику смерті від хронічних захворювань, інфекційних захворювань, а також радіологічних та хімічних ризиків.

У резолюції зазначається, що з 24 лютого на інфраструктуру охорони здоров'я України було скоєно 191 напад, внаслідок чого загинуло 75 людей. Ці втрати у ВООЗ вважають "цілком неприйнятними".

Читайте також: Великобританія запровадила нові санкції проти РФ: перелік

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: