07.06.2022, 09:59

Байден оголосив про введення в США режиму надзвичайної ситуації

Байден объявил о введении в США режима чрезвычайной ситуации

Президент США Джо Байден оголосив про введення в країні режиму надзвичайної ситуації у зв'язку з загрозою дефіциту електроенергії, що виробляється.

Президент США Джо Байден своїм розпорядженням запровадив режим надзвичайної ситуації в країні через кризу у сфері електропостачання, повідомляє Час Пік з посиланням на західні ЗМІ.

У заяві Білого дому ]]>йдеться]]>, що рішення президента пов'язане з критичним станом справ у сфері забезпечення держави електроенергією, що виникла через повномасштабну війну РФ проти України, а також погані кліматичні умови.

"Я, Джозеф Р. Байден молодший, президент Сполучених Штатів, повноваженнями, наданими мені Конституцією та законами Сполучених Штатів Америки… оголошую режим надзвичайної ситуації у зв'язку із загрозою наявності достатніх потужностей з вироблення електроенергії для задоволення очікуваного споживчого попиту", - йдеться у тексті заяви Байдена.

У прес-релізі наголошується, що повномасштабне вторгнення РФ в Україну спровокувало збої на ринках енергії, а сильна спека та посуха викликають дефіцит та великий попит на електроенергію – ці фактори загрожують здатності США задовольнити споживчий попит на електроенергію в країні.

Одним із заходів для протидії дефіциту електроенергії президент США пропонує тимчасове звільнити від мит ​​постачання імпортних сонячних батарей, вироблених у країнах Азії. У зв'язку з цим американський уряд наголошує на співпраці з бізнесом для розширення внутрішніх потужностей виробництва сонячної енергії.

Оголошення надзвичайної ситуації США не матиме суттєвого впливу на життя більшості американців. Цей режим лише надає владі країни додаткові повноваження для досягнення цілей у певній сфері.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк