09.06.2022, 14:19

Японська верстатобудівна компанія DMG Mori Seiki оголосила про закриття бізнесу в РФ

Иллюстративное фото / Открытый источник

Японська корпорація DMG Mori Seiki, один із провідних у світі виробників точного машинного обладнання, закрила свій бізнес у РФ.

Японська верстатобудівна компанія DMG Mori Seiki закрила свій бізнес у РФ. Це перший великий японський виробник, який залишив країну після повномасштабного російського вторгнення в Україну, повідомляє Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

Як пояснив президент DMG Mori Seiki Масахіко Морі, корпорація побоюється, що може потрапити під антиросійські санкції, оскільки верстати, що випускаються компанією, потенційно можуть бути застосовані у військових цілях.

Компанія закрила завод в Ульяновську та звільнила близько 200 співробітників. Також звільнено близько 70 осіб на торгово-сервісній базі у Москві.

Продажі DMG Mori Seiki в Росії у 2021 році склали близько 8 млрд ієн (трохи більше 60 млн дол.), що становить близько 2% від загального обсягу. У компанії назвали незначними наслідки відходу з російського ринку.

Довідка: DMG MORI - японсько-німецький верстатобудівний холдинг, що спеціалізується на розробці та продажу верстатів з числовим програмним управлінням, технологіями фрезерної, токарної, ультразвукової та лазерної обробки. Спеціалізується на ринок для аерокосмічної промисловості, автомобілебудування, видобутку корисних копалин та металургії, медицини, а також на сервіс та технічну підтримку протягом усього терміну експлуатації верстата.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк