17.06.2022, 21:58

Президент Казахстану відмовився визнавати "ЛНР" та "ДНР"

токаев

Казахстан не визнаватиме так звані "ЛНР" та "ДНР", оскільки це привнесе хаос і у світі з'явиться дуже багато нових держав.

Про це заявив президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв на Петербурзькому міжнародному економічному форумі, передає Час Пік із посиланням на ЗМІ.

"Я хотів би відзначити таке: сучасне міжнародне право - це Статут ООН. Два основні принципи, закладені до Статуту, наразі прийшли у взаємну суперечність. Це територіальна цілісність і право на самовизначення. Батьки засновники ООН цей момент свого часу не врахували, а можливо спеціально внесли як компроміс", - сказав Токаєв.

Він вважає, що якщо керуватися принципами зі Статуту ООН про право націй на самовизначення, то замість 193 країн-учасниць в ООН у світі з'явиться понад 500-600 держав.

"Звичайно, це буде хаос. З цієї причини ми не визнаємо ні Тайвань, ні Косово, ні Південну Осетію, ні Абхазію. І, мабуть, цей принцип буде застосований щодо квазідержавних територій, якими, на наш погляд, є Луганськ та Донецьк", - підсумував президент Казахстану.

Читайте також: Путін назвав санкції проти РФ "божевільними та бездумними" і виступив з критикою Заходу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк