29.06.2022, 10:03

В РФ заявили, що не обмінюватимуть українських полонених

обмен пленными

В РФ пропонують не обмінювати українських військовополонених, а використовувати їх для відшкодування "матеріальних збитків" у зруйнованих під час бойових дій містах.

У Слідкомі РФ заявили, що не обмінюватимуть українських військовополонених. Таку заяву ]]>зробив ]]>глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін, повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

Бастрикін заявив, що 2 тисячі українських полонених прибули "вчора" і їх не збираються обмінювати. За словами голови Слідкому РФ, російська влада розгляне можливість відшкодування громадянами України матеріальних збитків мешканцям Донбасу.

"Думав, як їх ще покарати, зараз ми їх годуємо з ложечки та лікуємо. По-перше, вирішили не віддавати їх, погодили, де належить. А то вони думали: "здамося і до родин". Ні, в ізолятори тимчасового тримання, в СІЗО. Зараз 2 тисячі таких бійців, які вчора приїхали, працюємо з ними докладно.

Моральна шкода та цивільний позов. Не знаю, як вони відшкодовуватимуть, але мають оцінити, не лише смерті та поранення, страхи, переляки, моральну шкоду, а й матеріальні збитки Донбасу", - заявив Бастрикін.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк