29.06.2022, 13:47

Болгарія висилає із країни 70 співробітників дипмісії РФ

Болгария высылает из страны 70 сотрудников дипмиссии РФ

Болгарія вирішила оголосити персонами нон грата 70 дипломатів та представників технічного персоналу дипмісії РФ. Вони мають залишити країну до опівночі 3 липня 2022 року.

МЗС Болгарії повідомило, що послу Елеонорі Митрофановій вручено усну ноту та поіменний список тих, хто має залишити країну, повідомляє Час Пік з посиланням на закордонні ЗМІ.

Також Болгарія висилає радника-посланника РФ, генконсулів у Варні та Русі, директора культурно-інформаційного центру. З генерального консульства РФ у місті Русі у Болгарії будуть вислані всі дипломати та техперсонал.

За словами болгарського прем'єра Кирила Пєткова, співробітників російського посольства було викрито у шпигунстві.

"Наші служби визначили їх як людей, які багато в чому пов'язані з російськими спецслужбами та діяли всупереч інтересам нашої країни", – сказав Пєтков в ефірі Болгарського національного телебачення.

Софія оголосила небажаними 70 співробітників дипмісії РФ і не має наміру на цьому зупинятися. Із заяви МЗС Болгарії випливає, що кількість дипломатичних співробітників в обох країнах має бути збережена в межах до 23 дипломатичних та 25 адміністративно-технічних співробітників.

У МЗС РФ заявили, що Росія відповість на висилку дипломатів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк