05.07.2022, 08:55

У низці регіонів Італії оголошено режим НС через рекордну посуху

Иллюстративное фото / Открытый источник

Уряд Італії прийняв рішення оголосити режим надзвичайної ситуації через рекордну посуху, що обрушилася на країну.

Уряд Італії 4 липня оголосив режим надзвичайної ситуації у більшості районів на півночі країни, повідомляє Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

Постанова уряду дозволить владі скоротити бюрократичні зволікання та негайно вжити заходів, зокрема, запровадити нормування води для будинків та підприємств.

Режим НС оголошено у п'яти районах, що оточують річку По - Емілія-Романья, Фріулі-Венеція-Джулія, Ломбардія, П'ємонт та Венето. У деяких містах, наприклад у Вероні, через посуху було введено обмеження на використання води.

На вирішення проблеми Кабінет міністрів 4 липня виділив початкові 36,5 млн євро.

Крім 5 північних регіонів, надзвичайний стан незабаром може охопити й інші регіони Італії, які вже подали запит або зроблять це найближчими днями, наприклад, Умбрія, Лаціо, Тоскана та Лігурія.

Наприкінці червня асоціація CIA попереджала, що найсильніша за 70 років посуха в Італії може завдати сільськогосподарській галузі країни збитків у розмірі 3 млрд євро.

Річка По – найбільша річка Італії та головне джерело води на півночі країни, обміліла через відсутність дощів. Засуха в районах, розташованих у долині річки По, стала найсильнішою за останні 70 років. Від неї страждають регіони, де виробляється близько третини всієї сільськогосподарської продукції Італії.

Від відсутності дощів та 40-градусної спеки найсильніше страждають рисові поля в долині річки По, де традиційно вирощується рис сорту "Арборіо", що використовується для приготування різотто.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк