06.07.2022, 12:00

Угорщина не дозволила перевозити через свою територію західну зброю для України

Петер Сийярто

Угорщина відмовилася брати участь у постачанні західної зброї Україні. Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що офіційний Будапешт переживає за безпеку закарпатських угорців.

Угорщина категорично проти надання Україні військової допомоги, щоб не наражати на небезпеку угорців, які проживають на Закарпатті. Про це заявив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто в інтерв'ю CNN, повідомляє Час Пік.

"150 тисяч угорців мешкають у західній частині України. Очевидно, що у разі постачання нами зброї ці поставки будуть ціллю росіян для обстрілів. Ми не хочемо, щоб вони стріляли по регіонах проживання угорців. Ми маємо брати до уваги безпеку Угорщини та угорців", - сказав Сіярто.

За його словами, після цього рішення угорсько-українська частина кордону є найбезпечнішим варіантом перетину.

Петер Сіярто також зазначив, що Угорщина прийняла 630 тисяч біженців з України і зіткнулася з найбільшим гуманітарним навантаженням в історії країни.

"Ми добре дбаємо про них, пропонуємо роботу тим, хто залишається надовго, і освіта для дітей. Ми не очікуємо, що хтось скаже спасибі угорцям. Але чекаємо на одну річ: не провокувати нас, не звинувачувати нас, не говорити про нас погано тільки тому, що ми прийняли одне рішення: не брати участь у доставці озброєння. Чому? Тому ми є сусідніми країнами. Для нас головна мета – не бути залученими до цієї війни будь-яким чином", - сказав Сійярто.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк