06.07.2022, 13:58

Помста Путіна?: Росія призупинила транзит нафти з Казахстану до Європи

Каспийский Трубопроводный Консорциум (КТК)

На тлі напруженості у відносинах лідерів РФ та Казахстану російський суд закрив основний експортний маршрут для нафти з Казахстану до Європи.

Суд Новоросійська ухвалив рішення призупинити діяльність Каспійського трубопровідного консорціуму. Про відповідне рішення суду повідомляють російські ЗМІ, передає Час Пік.

За рішенням Приморського районного суду Новоросійська Каспійський трубопровідний консорціум (КТК) змушений призупинити діяльність морського терміналу з 5 липня на 30 діб.

Причиною такого рішення стало те, що "Ространснагляд" при оцінці технічного стану небезпечних виробничих об'єктів та дотримання екологічних вимог при їх експлуатації, нібито знайшов порушення на виробничих об'єктах КТК.

Зазначається, що КТК "мусить виконати рішення суду", але його оскаржуватиме.

Нагадаємо, відносини між президентами РФ і Казахстану різко погіршилися після того, як Касим-Жомарт Токаєв у присутності Володимира Путіна заявив про невизнання державності так званих "ДНР" та "ЛНР".

Довідка: Мова йде про основний експортний маршрут для казахстанської нафти. 80% від обсягів трубопроводу, що прокачується, - нафта з Казахстану. Трубопроводом "Тенгіз - Новоросійськ" протяжністю 1511 км поставляється понад дві третини всієї експортної нафти Казахстану, а також сировина з російських родовищ, у тому числі на Каспії. Потужність трубопроводу – 67 млн ​​тонн нафти на рік.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк