14.07.2022, 21:09

Прем'єр-міністр Італії Драгі йде у відставку

марио драги

Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі оголосив, що сьогодні, 14 липня, подасть президентові республіки прохання про відставку.

Драгі "пережив" вотум недовіри в Сенаті Італії, проте остаточно майбутнє його уряду було поставлене під питання після того, як Рух Five Star бойкотував голосування, передає Час Пік із посиланням на закордонні ЗМІ.

Так, лідер Five Star Джузеппе Конте звинуватив прем'єра в тому, що той недостатньо робить для подолання соціальної кризи, пов'язаної зі зростанням цін на енергоносії. Коаліція Five Star відмовилася голосувати за законопроєкт уряду про допомогу італійцям через незгоду з окремими його статтями.

У результаті пакет допомоги був схвалений Сенатом. Але Драгі неодноразово заявляв, що очолить лише уряд національної єдності і не продовжуватиме роботу без Five Star, яка була найбільшою партією в парламенті до розколу минулого місяця.

"У своїй інавгураційній промові в парламенті я говорив, що ця виконавча влада піде вперед лише в тому випадку, якщо буде ясна перспектива виконання урядової програми, за довіру якої проголосували політичні сили", - прокоментував.

Читайте також:

Макрон прогнозує, що війна в Україні продовжуватиметься

Другий тур виборів прем'єр-міністра Великобританії: лишилося п'ять кандидатів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: