11.08.2022, 08:33

На аеродромі "Зябровка" у Білорусі "вибухи та спалахи" - ЗМІ

Иллюстративное фото / Открытый источник

Моніторингова група "Беларускі Гаюн", яка відстежує військову активність у Білорусі, незабаром після опівночі 11 серпня повідомила про "вибухи та спалахи" в районі аеродрому "Зябровка", який знаходиться під контролем армії РФ.

У ніч проти 11 серпня в районі білоруського аеродрому "Зябровка" було чути вибухи та видно спалахи. Про це ]]>повідомляє ]]>OSINT-група "Беларускі Гаюн", передає Час Пік.

"З 00:25 по 00:32 було чутно вибухи, відчувалася [ударна] хвиля, пару разів через суцільну хмарність [було видно] світлові проблиски. Напрямок - зябровський аеродром...

Інформацію про спалахи підтверджують одразу кілька джерел. За різними даними, починаючи з 00:30 було не менше 8 спалахів", – йдеться у повідомленні.

Журналіст, радник лідера білоруської опозиції Світлани Тихановської Франак Вячорка повідомив, що на зябровському аеродромі дислокується військова авіація РФ.

"За словами очевидців, вибухи сталися біля аеродрому "Зябровка". Там часто дислокується російська військова авіація", - написав Вячорка у Twitter.

Аеродром "Зябровка", розташований у Гомельській області Білорусі, повністю контролюється РФ, там розташована російська військова база. На території аеродрому знаходився ракетний дивізіон ракетного комплексу "Іскандер-М" та дивізіон С-400.

Напередодні "Беларускі Гаюн" повідомляв, що до Білорусі привезли чергову партію ракет для ЗРК С-300/400. Боєприпаси для комплексів могли доставити на аеродром у Зябровці, з якого окупанти обстрілюють територію України.

Нагадаємо, Міністерство оборони Білорусі раніше оголосило про проведення "оперативно-тактичних навчань" військ ВПС та ППО з бойовими стрільбами з 9 по 11 серпня (місце стрільб не називалося). Чи пов'язано це з подіями в районі Зябровки - поки що невідомо.

У Міністерстві оборони Білорусі заявили, що "спалахи та вибухи" в районі аеродрому "Зябровка" були спричинені "займанням однієї з одиниць техніки".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк