02.09.2022, 21:17

РФ повністю зупинила "Північний потік" на невизначений час

северный поток

Російський газопровід "Північний потік" повністю зупинено на невизначений термін через витік олії та необхідність ремонту.

Про це повідомила прес-служба "Газпрому" у Telegram, передає Час Пік.

"При проведенні регламентних робіт на газоперекачуючому агрегаті Trent 60 (ДПА №24) КС "Портова", що виконуються спільно з представниками компанії Siemens, виявлено витік олії з домішкою герметизуючого складу по роз'ємах клемних з'єднань кабельних ліній датчиків швидкості ротора низького та проміжного. Виявлено масло на кабельному роз'ємному з'єднанні приєднувальної плити BPE2, що входить до складу двигуна. Масло також виявлено в районі кабельної лінії у зовнішній клемній шафі системи автоматичного управління ГПА зовні шумо-теплоізолюючого кожуха. Акт виявлення витоку олії підписано також представниками компанії Siemens", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що витоки олії виявляли і раніше. У компанії Siemens вважають, що усунення витоків можливе тільки в умовах спеціалізованого ремонтного заходу.

Лист про несправності було направлено президенту РФ та головному виконавчому директору компанії Siemens Energy AG.

"До усунення зауважень щодо роботи обладнання транспорт газу через газопровід "Північний потік" повністю зупинено", - додають у "Газпромі".

Читайте також: Україна розширила санкції проти корпорації "Росатом"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк