07.09.2022, 11:48

Росія погрожує "перекрити" експорт українського зерна

Иллюстративное фото / Открытый источник

Російська сторона погрожує відмовитися подовжувати "зернову угоду". Москва не задоволена виконанням його частини щодо експорту агропродукції з РФ.

Постійний представник РФ в ООН Василь Небензя повідомив, що Москва не хоче подовжувати "зернову угоду", оскільки РФ не отримала для себе вигоди від цього договору, повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

Небензя заявив, що російській стороні "вдалося досягти угоди", проте результати цього договору для Москви відсутні, тому РФ не бачить сенсу подовжувати цей договір.

"Нам вдалося досягти угоди, але нічого не працює з російською стороною. Жодне російське судно не вивезло з російських портів російське зерно на експорт", - цитують слова дипломата російські ЗМІ.

Дія "зернової угоди" спливає у листопаді. Небензя припустив, що після закінчення терміну його дії ініціативу про безпечне транспортування агропродукції можуть не подовжити.

Президент РФ Володимир Путін 7 вересня на пленарній сесії ВЕФ у Владивостоці заявив про намір обговорити з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом питання про можливість обмеження вивезення зерна іта продовольства з України, оскільки "воно не спрямовується бідним країнам, які його потребують".

"Ми зробили все для того, щоб українське зерно було вивезене. Ми зробили це разом із Туреччиною. Якщо виключити Туреччину як країну-посередника, то практично все зерно, яке вивозиться з України, направлене не до найбідніших країн, а в країни Євросоюзу", – заявив Путін.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк