22.09.2022, 11:33

Росіяни масово тікають із країни через оголошену часткову мобілізацію

Россияне массово бегут из страны из-за объявленной частичной мобилизации

Президент РФ Володимир Путін 21 вересня офіційно оголосив про початок часткової мобілізації. Після оголошення мобілізації на кордоні зібралися величезні черги охочих залишити Росію.

Величезні черги авто з бажаючими залишити РФ на тлі оголошення часткової мобілізації очевидці фіксують на кордонах Росії з Грузією, Монголією та Казахстаном, повідомляє Час Пік з посиланням на закордонні ЗМІ.

Після того, як Путін оголосив "часткову мобілізацію", на КПП Верхній Ларс, розташованому на кордоні РФ та Грузії, утворилися гігантські пробки.

"Кордон стоїть". Ситуація на "Верхньому Ларсі" - за словами очевидців, черга як з російської, так і з грузинської сторони", - повідомляє видання "Эхо Кавказа".

КПП "Верхній Ларс" – це єдиний сухопутний перехід, яким можна потрапити до Грузії легально. На опублікованих кадрах видно, що серед транспорту переважають легкові автомобілі із російськими номерами.

На відео з міста Кяхта, розташованого поряд із державним кордоном РФ та Монголії, зафіксовані черги з легкових автомобілів. Така сама ситуація й на російсько-казахстанському кордоні.

Видання "Експрес К" повідомляє про багатокілометрові пробки з вантажівок на КПП "Бугристе" у Челябінській області РФ та суміжному йому КПП "Кайрак" Костанайської області Казахстану.

Нагадаємо, 21 вересня Путін оголосив про часткову мобілізацію в Росії.

Однією з перших відреагувала Латвія, заявивши, що не видаватиме гуманітарні візи громадянам РФ, які уникають мобілізації. Пізніше про це заявили Литва та Естонія. Фінляндія планує повністю обмежити в'їзд для громадян РФ.

Тим часом у Росії різко зріс попит на авіаквитки до країн, для яких не потрібні російські візи. Люди намагаються полетіти, зокрема, у Стамбул, Єреван та Баку.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк