22.09.2022, 09:02

Фінляндія планує повністю обмежити в'їзд для громадян РФ

Финляндия планирует полностью ограничить въезд для граждан РФ

Фінляндія готує рішення про обмеження або повне припинення туристичного руху з РФ. Це остання країна Євросоюзу, в якій росіяни ще можуть перетнути сухопутний кордон із ЄС за шенгенськими візами.

Фінляндія найближчим часом планує ухвалити рішення про повне обмеження на в'їзд для громадян РФ. Про такі плани заявив міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто, повідомляє Час Пік із посиланням на західні ЗМІ.

Міністр закордонних справ Пекка Хаавісто на прес-конференції у Нью-Йорку заявив, що Фінляндія терміново готує рішення про туристичні візи для росіян.

"Фінляндія не хоче бути транзитною країною навіть для шенгенських віз, виданих іншими країнами. Ми хочемо взяти цей трафік [російських туристів] під контроль", - сказав Хаавісто.

За його словами, в даний час влада готує рішення про те, як можна обмежити цей туристичний рух або повністю припинити його, і найближчим часом це питання буде представлено на розгляд парламенту.

"Немає жодних моральних або етичних підстав для того, щоб російські туристи продовжували їздити на відпочинок, як ні в чому не бувало", - зазначив голова МЗС Фінляндії.

Раніше в МЗС Фінляндії зазначали, що з РФ до Фінляндії прагне потрапити дедалі більше чоловіків призовного віку. У Консульському відділі МЗС вважають, що оголошення мобілізації в РФ посилить це явище.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк