05.10.2022, 08:39

Іран заперечує постачання безпілотників до РФ для використання в Україні

Иллюстративное фото / Открытый источник

В Ірані заперечують постачання до РФ безпілотників, які використовуються у війні проти України, й заявляють про прихильність Ірану мирним переговорам та "готовність допомогти цьому процесу".

Офіційний представник МЗС Ірану Насер Канаані спростував інформацію про те, що країна постачала РФ безпілотники для використання у війні проти України. Про це ]]>йдеться ]]>у повідомленні, розміщеному на сайті іранського МЗС 4 жовтня, передає Час Пік.

"Ісламська Республіка Іран вважає опубліковані новини про постачання в Росію безпілотників для використання у війні в Україні необґрунтованими і не підтверджує їх. Від початку конфлікту ми завжди декларували нашу принципову й чітку політику активної неупередженості та протидії війні, наголошуючи на необхідності політичного розв’язання спорів і відмови від насильства", – заявив Насер Канаані.

Офіційний представник МЗС Ірану стверджує, що Іран твердо посідає позицію нейтралітету та невтручання.

Нагадаємо, на початку вересня США ввели санкції проти трьох компаній з Ірану, які виробляють ударні безпілотники, які постачаються до РФ. Вперше про застосування в Україні іранського безпілотника повідомлялося 13 вересня - ЗСУ збили Shahed-136 у Куп'янську.

Читайте також: Російські окупанти двічі за ніч атакували Білу Церкву дронами-камікадзе

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк