19.10.2022, 07:58

США та союзники скликають засідання Ради безпеки ООН через постачання Іраном зброї до РФ - Reuters

Совбез ООН

Сполучені Штати та союзники 19 жовтня скликають закрите засідання Ради безпеки ООН через постачання Іраном зброї до РФ.

США, Велика Британія та Франція 19 жовтня на закритому засіданні Ради Безпеки ООН планують обговорити можливе постачання Іраном зброї до РФ. Про це з посиланням на власні джерела ]]>повідомляє ]]>Reuters, передає Час Пік.

На засіданні йтиметься про резолюцію 2231 Ради Безпеки ООН, яка хоч і не забороняє Ірану експорт звичайного озброєння, але містить обмеження на ракети та пов'язані з ними технології.

Відповідна заборона діятиме до жовтня 2023 р. й може охоплювати продаж та закупівлю передових військових систем, зокрема, таких як безпілотники.

У листі до ООН, направленому Україною 18 жовтня, йдеться, що "БПЛА Mohajer і Shahed відповідають параметрам", передбаченим у резолюції 2231, "оскільки вони здатні досягати дальності, що дорівнює або перевищує 300 кілометрів".

Україна запросила експертів ООН перевірити збиті безпілотники іранського походження, які РФ використала для нападу на українські міста.

Нагадаємо, Іран підписав з РФ угоду про постачання нової партії безпілотників, а також балістичних ракет малого радіусу дії з підвищеною точністю Fateh-110 та Zolfaghar. Надсилання очікується через 10 днів.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк