28.10.2022, 22:30

У Москві знову просять переговорів: меседж передали через китайське МЗС

Марина Началова | Всі новини автора

Росія вкотре випрошує переговори з Україною та Заходом. Цього разу "послання" російська влада хоче донести через МЗС Китаю.

Спікер МЗС Китаю Ван Веньбінь повідомив, що РФ заявила про готовність вести переговори з Україною та США. Про це пише китайське державне агентство Global Times, передає Час Пік.

"Російська сторона заявила про готовність вести діалог з Україною та США, що китайська сторона вітає. Про це заявив офіційний представник МЗС КНР Ван Веньбінь, коментуючи телефонний діалог між державним радником і главою МЗС КНР Ван І та главою МЗС Росії Сергієм Лавровим", - сказано у повідомленні.

У прес-службі МЗС Росії нічого не повідомляють щодо готовності РФ до переговорів. У прес-релізі наголошується, що "Лавров інформував Ван І про хід спеціальної військової операції, висловив вдячність китайській стороні за підтримку позиції Росії на користь справедливого врегулювання ситуації навколо України, а також зусиль щодо припинення провокацій з використанням компонентів зброї масового знищення".

Раніше президент Гвінеї-Бісау Умару Сісоку Ембало під час візиту до Києва передав Володимиру Зеленському "послання", що Путін готовий "будувати діалог" з Україною.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк