14.11.2022, 17:03

"Росія - країна-ізгой": Сунак запропонував план економічної ізоляції РФ

Марина Началова | Всі новини автора

Прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак назвав Росію країною-ізгоєм та запропонував план щодо зниження її впливу на світову економіку.

Про це він написав у своїй статті для The Telegraph під назвою "П'ять способів зменшити контроль Володимира Путіна над світовою економікою", передає Час Пік.

Сунак зазначив, що Росія є країною-ізгоєм, і інші країни не повинні залежати від неї.

План Сунака щодо економічної ізоляції РФ складається з 5 пунктів:

  1. Продовження підтримки тим, хто взимку її найбільше потребує. Великобританія продовжує підтримувати Україну, а також допомагає своїм громадянам у ситуації з великими рахунками за електроенергію. Крім цього, Британія вживає заходів, щоб запобігти голоду у світі.
  2. Країни, які мають можливість, повинні виробляти більше продовольства та вивільняти запаси. Сунак звинуватив Росію у використанні продовольства як зброї та підтримав зусилля ООН щодо продовження зернової угоди.
  3. Забезпечити безпеку ланцюжків постачання. Також необхідно позбавитися енергозалежності від РФ.
  4. Залишатися прихильниками вільних ринків та відкритої глобальної економіки.
  5. Виявляти тих, хто з використанням своїх можливостей створює кредитні пастки для країн, що розвиваються (тобто коли країна-кредитор для збільшення свого впливу збільшує рівень боргу країні, яка позичала в неї кошти). Також слід займатися усуненням причин зростання інфляції.

Читайте ще: Литва надіслала Україні додаткову військову допомогу: що отримають ЗСУ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк