16.11.2022, 08:47

Білий дім попросив Конгрес схвалити 37,7 млрд доларів нової допомоги Україні

Иллюстративное фото / Открытый источник

Білий дім просить у Конгресу про нову допомогу для України після масштабної російської ракетної атаки 15 листопада. Йдеться про 37,7 мільярдів доларів.

Президент США Джо Байден звернувся до Конгресу з проханням виділити 37,7 мільярда доларів екстреної допомоги Україні, повідомляє Час Пік із посиланням на західні ЗМІ.

Термін дії державного фінансування закінчується в середині грудня, і ця допомога буде частиною пакету фінансування уряду до кінця вересня 2023 року. Адміністрація Білого будинку офіційно подала запит на отримання коштів 15 листопада.

У Білому домі пояснили, що фінансування України протягом фінансового року піде на оборонне обладнання, гуманітарну допомогу та підтримку ядерної безпеки.

Як ]]>пише ]]>АР, у листі директорки адміністративно-бюджетного управління Білого дому Шаланди Янг до спікерки Палати представників Ненсі Пелосі зазначається, що понад три чверті з 40 мільярдів доларів, схвалених Конгресом на початку 2022 року для України, вже виплачені або заплановані.

"Разом, за потужної двопартійної підтримки в Конгресі, ми надали значну допомогу, яка мала вирішальне значення для успіху України на полі бою – і ми не можемо дозволити цій підтримці вичерпатися", – йдеться в листі Янг.

Допомога Україні, про яку просить Білий дім, охоплює:

  • 21,7 млрд дол. - на військову, розвідувальну та іншу оборонну підтримку;
  • 14,5 млрд дол. - на гуманітарну допомогу та підтримку функціонування українського уряду;
  • 900 млн дол. - на охорону здоров'я та підтримку українців, які проживають у США;
  • 626 млн дол. - на підтримку ядерної безпеки України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк