26.11.2022, 08:18

Аналітики розповіли, чому Росія почала частіше обмінювати полонених

Віктор Білий | Всі новини автора

Росія частіше проводить обміни військовополоненими, щоб угамувати хвилю невдоволення в інформаційному просторі.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передає Час Пік.

"Міністерство оборони Росії збільшило частоту обміну військовополоненими, намагаючись заспокоїти невдоволення в інформаційному просторі за попередніми невдачами домовитися про повернення російських військовополонених", - йдеться у повідомленні.

ISW зазначає, що російські та українські джерела повідомили про три обміни полоненими за період із 23 по 25 листопада. Так, 23 листопада обміняли 35 російських полонених на 35 українських полонених, 24 листопада сторони обмінялися 50 військовополоненими, а 25 листопада пройшов обмін у форматі 9 на 9.

"Частота обміну військовополоненими протягом останніх кількох днів сама по собі є переломом - Міноборони Росії було помітно стриманим у проведенні таких обмінів і зіткнулося зі значною критикою через очевидну відсутність уваги до російських військовополонених протягом останніх місяців. Збільшення частоти обмінів між військовополоненими, ймовірно,  частково покликане невдоволення російських військових блогерів, які повідомляли про останні серії обмінів у відносно нейтральному тоні та відзначали рівне співвідношення обміну", - зазначили аналітики.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: