10.12.2022, 07:36

Постпред Британії при ООН жорстко відповіла на закиди Росії про постачання зброї Україні

Віктор Білий | Всі новини автора

Росія скликала засідання Ради безпеки ООН для обговорення поставок Україні західної зброї, проте Росія сама отримує озброєння з Ірану, і, ймовірно, шукає її серед інших країн.

Про це сказала постійна представниця Великобританії при ООН Барбара Вудворд під час засідання Ради безпеки 9 грудня, передає Час Пік.

"Іронія, враховуючи тему цього засідання, полягає в тому, що Росія веде війну, у тому числі із застосуванням зброї, отриманої з Ірану порушуючи резолюцію 2231 і майже напевно намагається знайти зброю в інших країнах, на які не поширюються санкції, таких як Північна Корея, оскільки її власні запаси скорочуються", – сказала Вудворд.

Попри заклики про припинення вогню, мирного діалогу та дипломатії, російський президент у середу двічі підтвердив, що вторгнення продовжуватиметься і що воно буде тривалим, додала постійний представник Великобританії.

Вудворд нагадала, що Путін також підтвердив неоімперіалістичний характер кампанії, заявивши, що, на відміну від Петра I, зробив Азовське море внутрішнім морем Росії.

Вона наголосила, що за нинішніх умов Україна не має іншого вибору, ніж як скористатися своїм правом на самозахист.

"У подібній ситуації всі ми зробили б так само. І завдяки рішучому прагненню вижити Україна перемагає", - зазначила постпред.

За її словами, Великобританія пишається підтримкою, яку надає українському народу, - військовою, гуманітарною у відновленні критично важливої інфраструктури, зруйнованої російськими атаками.

"Великобританія вітає мирні пропозиції України та закликає Росію аналогічним чином взяти на себе зобов'язання щодо змістовного діалогу та переговорів, заснованих на підтримці прав України відповідно до міжнародного права та Статуту ООН", - зазначила посол.

Читайте також: Чергова теорія змови: Путін марно використовує час Ради безпеки ООН, - Міллс

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк