16.01.2023, 13:43

У Німеччині, США та Британії стартують розширені навчання українських військових

Иллюстративное фото / Открытый источник

У Німеччині розпочалися розширені навчання для ЗСУ від американських інструкторів. Велика Британія найближчими днями розпочинає навчання українських військових використанню "Challenger 2" та AS90s. А на базу в Оклахомі (США) прибули українські військові, які навчатимуться на операторів ППО Patriot.

США та Британія оголосили, що розпочинають нові навчальні програми для українських військових, повідомляє Час Пік із посиланням на західні ЗМІ.

Голова об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі повідомив, що 15 січня в Німеччині розпочалося бойове навчання українців, яке має на меті підготувати приблизно 500 солдатів протягом 5-8 тижнів.

Генерал наголосив, що українські бійці будуть забезпечені повним набором зброї та спорядження. Комбіноване навчання зі зброєю має на меті відточити навички українських військових.

"Ця підтримка дуже важлива, щоб Україна могла захищатися. І ми сподіваємося забезпечити її якнайшвидше", - сказав генерал Міллі.

Велика Ббританія найближчими днями розпочинає навчання українських військових, які будуть використовувати танки "Challenger 2", а також самохідні далекобійні гармати AS90s.

На додаток до американських та британських навчальних програм українські військові також проходять навчання в Європі.

Тим часом журналіст "Голосу Америки" Остап Яриш написав у Twitter, що українські військові прибули до Оклахоми, щоб розпочати навчання на системі ППО Patriot. За його словами, у Пентагоні для них розробили прискорену програму тренування, яка триватиме кілька місяців (стандартна триває від півроку до року). Про це ж повідомляє й журналіст "Fox News" Остін Вестфол.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк