07.03.2023, 12:02

Російських "мобіків" виводять з Білорусі, а нових не завозять: Невже в Росії закінчились новобранці

Марина Началова | Всі новини автора
Російські мобілізовані

Часткова мобілізація, яку оголосив Путін у вересні 2022 року, за словами російських урядовців, закінчилась давно. Але навчання військових продовжується й досі. Територія Білорусі використовується Росією, між іншим, і для проведення тренувань військових на місцевих полігонах. Втім, останнім часом країна-агресор тільки виводить свої підрозділи, не заводячи нікого їм на заміну.

Невже в Росії закінчилися новобранці? Аналіз ситуації проводить ]]>оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко]]>, передає Час Пік.

Ось уже другий тиждень підряд із територією Білорусі вивозяться підрозділи 6 МСД 3 АК російських окупантів, які розміщувалися на білоруських полігонах і проходили підготовку. Зменшення особового складу вже перевищує 5 тис. чол.

Фактично підрозділи 6 МСД 3 АК вивозять з Білорусі з подальшою відправкою насамперед до Луганської області, для посилення луганського угруповання РОВ (російські окупаційні війська - прим. ред.). Але тут дуже примітний ось який момент.

Вивозити, вони вивозять, а кого завозять натомість?

Нагадаю, що минулого разу в Білорусі розміщувалося 2 МСД 1 ТА, чисельно до 11 тис. солдатів та офіцерів. Після того як ці підрозділи пройшли підготовку їх так само стали вивозити з РБ, але при цьому одночасно завозили 6 МСД 3 АК. Зараз уже другий тиждень росіян тільки вивозять.

Це, м'яко кажучи, бентежить. Бентежить, оскільки виникає низка питань. Зокрема, полігони в Білорусі використовувалися через брак їх у Росії для підготовки всієї маси частково мобілізованих. Що змінилося? Тепер полігонів достатньо?

Насправді ні. Тоді, виходить, поменшало біомаси, яку слід готувати, але якщо це так, то значить, що мобілізаційні дії не дотягують зараз у Росії навіть до чверті від осінніх заходів, а це в перспективі загрожує нестачею людського ресурсу, з урахуванням втрат РОВ.

Власне, уважно спостерігаємо за процесом, що відбувається в Білорусі, оскільки якщо найближчими днями/тижнем до РБ не почнуть завозити нову партію "мобіків", то можна буде робити обережні, але дуже цікаві, попередні висновки з того, що відбувається.

Читайте також:

Ситуація під Вугледаром і в Бахмуті принесе користь ЗСУ у контрнаступі, - ISW

"Унікальний момент": Лукашенко заявив про необхідність переговорів України з РФ для завершення війни

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк