11.03.2023, 12:46

Навіщо Росія встановлює "зуби дракона" та риє окопи глибоко в тилу - дослідження ISW

Марина Началова | Всі новини автора
Зуби дракона

Російські війська продовжують встановлювати оборонні рубежі в тилових районах, віддалених від нинішніх ліній фронту та районів у Росії, які, ймовірно, ніколи не побачать бойових дій.

Навіщо це потрібно Росії проаналізував ]]>ISW]]>, передає Час Пік.

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков 9 березня заявив, що російська влада завершила будівництво "засічної лінії" укріплень уздовж кордону Бєлгородської області з Україною. Гладков стверджував, що російські війська повинні взятися до оборони цієї системи укріплень у разі неправдоподібного нападу України на Білгородську область.

Гладков також стверджував, що російські чиновники витратили 10 мільярдів рублів (близько 132 мільйонів доларів) на будівництво оборонної лінії, що, ймовірно, є марною тратою коштів на тлі питань про здатність Росії фінансувати свої військові зусилля в Україні.

Український Генеральний штаб також повідомив 10 березня, що російські війська продовжують будувати укріплення вздовж кордону Курської області з Україною, ще одного району, який, ймовірно, ніколи не побачить бойових дій.

Глава окупованого Криму Сергій Аксьонов 10 березня стверджував, що російські війська будують оборонну лінію в Криму. Він мав на увазі, що побудувати цю лінію наказав президент Росії Володимир Путін. Ці укріплення знаходяться далеко від нинішніх ліній фронту на півдні України, і цей персонал та техніку, що розгорнуті на цих лініях, Росія могла б краще використати в інших місцях в Україні.

Російські офіційні особи в Курській та Бєлгородській областях можуть будувати оборонні укріплення на підтримку інформаційних операцій, які мають на меті зобразити Україну як таку, що загрожує російській території, щоб оформити війну в Україні як екзистенційну для Росії.

Обладнання російських укріплень у Криму може свідчити про те, що російські війська не впевнені у своїй здатності утримувати окуповані території на півдні України в довгостроковій перспективі. Наразі ISW не спостерігав за російськими силами, розгорнутими на жодній з цих оборонних ліній, і такі укріплення наразі є несуттєвими для російських операцій в Україні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк