24.03.2023, 12:06

Підтримали "формулу миру" Зеленського: Саміт ЄС схвалив ідею створення трибуналу для Росії

Віктор Білий | Всі новини автора

Лідери Європейського Союзу підтримали ідею створення правового механізму, який притягне керівництво Росії до відповідальності за воєнні злочини проти України. Йдеться створення трибуналу для країни-агресора.

Також вони схвалили "формулу світу" від українського лідера Володимира Зеленського, котрий виступив в онлайн-форматі на черговому саміті ЄС, який проходить у Брюсселі 23-24 березня. Про це повідомляє пресслужба Європейської Ради, передає Час Пік.

Партнери підкреслили, що Євросоюз твердо прихильний до забезпечення повної відповідальності за воєнні злочини та інші найбільш серйозні злочини, скоєні у зв'язку з російською агресією проти України. Зокрема, шляхом створення належного механізму переслідування злочину агресії, який є предметом занепокоєння всієї міжнародної спільноти.

"У цьому контексті Європейська Рада вітає домовленість про створення нового Міжнародного центру з переслідування злочинів агресії РФ проти України в Гаазі, який буде пов'язаний із вже наявною Спільною командою розслідувачів за підтримки Євроюсту", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт Путіна. Крім нього, затримати та притягнути до відповідальності за злочини проти України суд дозволив російську уповноважену з прав дитини Марію Львову-Бєлову.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: