03.04.2023, 08:26

Концерн Rheinmetall будує центр для ремонту танків та озброєння з України

Концерн Rheinmetall строит центр для ремонта танков и вооружения из Украины

Оборонний німецький концерн Rheinmetall біля кордону Румунії з Україною будує центр технічного обслуговування та логістики. Там проводитимуть ремонт озброєння, яке Захід передає для української армії.

Будівельні роботи на околицях румунського міста Сату-Маре вже стартували. Цей населений пункт розташований приблизно за 27 км від українського кордону, повідомляє Час Пік із посиланням на західні ЗМІ.

Центр має запрацювати вже у квітні 2023 року. За словами представників концерну, центр обслуговуватиме самохідні гаубиці, основні бойові танки, такі як "Leopard 2" або британський "Challenger", бронетранспортери, зокрема "Marder", броньовані транспортні машини "Fuchs" та військові вантажівки.

"Для нас у Rheinmetall головна турбота – забезпечити сили НАТО та України найкращою підтримкою, яка тільки можлива", – заявив керівник концерну Армін Паппергер.

У червні 2022 року Rheinmetall разом із компанією KMW заснували подібний центр технічного обслуговування у Литві. Там обслуговують бойові машини Литви та інших членів НАТО з країн Балтії.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк