24.04.2023, 21:58

Іран продовжує забезпечувати Росію боєприпасами: понад 300 тисяч снарядів та мільйон набоїв за останні пів року

иран и россия

З осені минулого року країна-агресор Росія отримала значну кількість боєприпасів з Ірану через Каспійське море, а саме: понад 300 тисяч артилерійських снарядів і приблизно 1 млн набоїв.

Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на анонімних офіційних осіб у країнах Близького Сходу, передає Час Пік.

"За останні шість місяців вантажні кораблі перевезли понад 300 тисяч артилерійських снарядів і мільйон інших боєприпасів з Ірану в Росію, згідно з офіційними даними та документами. Розвідувальні дані про постачання були передані США", – йдеться у повідомленні.

Відомо, що останню партію боєприпасів з Ірану для Росії було відправлено на початку березня. На борту російського вантажного корабля "Расул Гамзатов" нараховувалось 1000 контейнерів з 2000 артилерійськими снарядами.

При цьому ні делегація Ірану в ООН, ні Міноборони Росії не відповіли на запити ЗМІ про коментарі з цього приводу.

Нагадаємо, про те, що Іран надає Росії допомогу у війні проти України, стало відомо в серпні 2022 року. Тоді Тегеран передав Росії сотні дронів-камікадзе. Незабаром РФ почала масово застосовувати іранські безпілотники для атак на об'єкти цивільної й критичної інфраструктури України.

Читайте також: "Якби не Німеччина, то війни могло б і не бути" — МЗС Польщі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк