23.04.2023, 14:38

"Якби не Німеччина, то війни могло б і не бути" — МЗС Польщі

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Пьотр Вавжик

Міністр закордонних справ Польщі Пьотр Вавжик розкритикував заяву міністра оборони Німеччини про те, що питання членства України в НАТО зараз не на часі. Польща вважає, що чим швидше Україна приєднається до Альянсу, тим краще.

Про це Вавжик розповів польському агентсву ]]>РАР,]]> передає Час Пік.

Повідомляється, що раніше міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус сказав, що питання членства України в НАТО варто обговорювати з холодним розумом і це не варто вирішувати, доки триває війна. Натомість Пьотр Вавжик розкритикував його слова, сказавши, що невідомо, коли настане той потрібний період. На його думку, якби Німеччина не гальмувала вступ України до Альянсу, то зараз війни могло б і не бути.

"Питання в тому, коли настане час на цю "холодну голову". Через 5, 10 чи 30 років після закінчення війни?" - запитав міністр закордонних справ Польщі.

Також він додав, що деякі країни Західної Європи завжди перешкоджали приєднанню України як до НАТО, так і до ЄС. За його словами, попередня заява Німеччини може завадити процесу приєднання до Альянсу, адже для цього потрібна одностайна згода інших країн-учасниць. Вавжик зазначив, що Польща повністю підтримує Україну.

Нагадаємо, що нещодавно Генсек НАТО заявив, що місце України по праву в НАТО, однак зараз головна мета — забезпечити перемогу у війні. Столтенберг сподівається, що на саміті у Вільнюсі влітку члени НАТО знову візьмуть на себе зобов'язання підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

Читайте також: "Змусили копати собі могилу": українка розповіла законодавцям США про тортури російських окупантів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк