20.04.2023, 16:58

"Місце України по праву в НАТО", - Єнс Столтенберг

Оксана Мовчан | Всі новини автора
нато

Генсек НАТО наголосив, що Україна по праву має знайти місце в Євроатлантичній сім'ї. А головна мета союзників - забезпечити перемогу України.

Про це повідомив генсек НАТО Єнс Столтенберг під час пресконференції в Києві, передає Час Пік. 

20 квітня, під час пресконференції в Києві, генсек НАТО заявив, що всі члени блоку згодні - майбутнє України в Альянсі, однак зараз головна мета - забезпечити перемогу у війні.

"Місце України по праву в НАТО і ми допоможемо, з нашою підтримкою ми зробимо це можливим. Сьогодні ми обговорили річну ініціативну підтримку. Це допоможе вам перейти від обладнання і доктрини радянських часів до стандартів НАТО. Забезпечити повну оперативну сумісність з Альянсом", - заявив він.

Столтенберг висловив сподівання, що на саміті у Вільнюсі влітку члени НАТО знову візьмуть на себе зобов'язання підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, а також підтвердять зобов'язання продовжувати надавати істотну військову підтримку державі.

"НАТО стоїть із вами сьогодні, завтра і стоятиме так довго, як буде потрібно", - зазначив генсек.

Він повідомив, що очікує узгодження участі в саміті Зеленського, і що президент порушить там питання членства України в Альянсі та питання гарантій безпеки.

"Водночас головна мета Альянсу, союзників по НАТО зараз полягає в тому, щоб забезпечити перемогу України, тобто гарантувати, що Україна й надалі буде суверенною, незалежною демократичною державою в Європі. Тому що це єдиний спосіб також мати змістовну дискусію з приводу майбутнього членства України", - сказав Столтенберг.

Він додав, що в цьому контексті основний акцент - на військовій підтримці України.

"Двері НАТО залишаються відкритими. І те, що ми робимо, підтримка, яку ми надаємо Україні, робить можливим майбутнє членство України", - зазначив генсек Альянсу.

Читайте також:

Швейцарія запровадила санкції проти групи "Вагнера"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: