20.04.2023, 15:45

Швейцарія запровадила санкції проти групи "Вагнера"

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Швейцарія

Швейцарія застосує санкції проти російської групи "Вагнера", а також пропагандистського інформаційного агентства РІА ФАН.

Про це з посиланням на закордонні джерела повідомляє Час Пік. 

Раніше ЄС запровадив обмеження проти групи "Вагнера" за участь у війні проти України та компанії РІА ФАН, власником якої є очільник "вагнерівців" Євген Пригожин. Повідомляється, що Швейцарія також увела санкції проти згаданих вище організацій. Це допоможе посилити вплив заходів ЄС на Росію.

Також зазначається, що інформаційне агенство РІА ФАН потрапило до санкційного списку через пропаганду та дезінформацію щодо перебігу війни РФ проти України. Ці зміни набудуть чинності сьогодні, 20 квітня, з 18:00.

Нагадаємо, що декілька днів тому Зеленський розповів про нові санкції проти осіб та компаній РФ. Два санкційні укази  було опубліковано 15 квітня. Зокрема, це санкції проти осіб, які пропагують державу-терориста, прикриваються спортом. Він зазначив, що окремим переліком санкцій є ІТ-компанії, які спонсорують терор чи дають цифрові можливості для продовження агресії.

Раніше повідомлялось, що норвезький уряд запровадив нові санкції проти Росії. Цього разу до санкційного списку потрапила усього 121 особа.  Серед них 87 фізичних осіб та 34 юридичні. Також уряд розширив заборону на експорт товарів, які можуть бути використані військово-промисловим комплексом Росії.

Читайте також: "Змусили копати собі могилу": українка розповіла законодавцям США про тортури російських окупантів

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк