19.05.2023, 18:33

США та Канада ввели черговий пакет санкцій проти Росії

Сьогодні, 19 травня, США та Канада розширили обмежувальні економічні заходи проти РФ через її агресію в Україні. Йдеться про новий пакет санкцій.

Про це повідомили міністр фінансів США Джанет Йеллен та прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає Час Пік.

"Наші колективні зусилля відрізали Росію від ключових ресурсів, необхідних для оснащення її збройних сил, і різко обмежують доходи, які Кремль отримує для фінансування своєї військової машини", - заявила Єллен.

Зазначається, що санкції запровадили щодо 22 фізичних та 104 юридичних осіб у більш ніж 20 країнах. Вони спрямовані проти тих, хто намагається обійти чи ухилитися від санкцій та інших економічних заходів проти Росії.

Джастін Трюдо оголосив про нові санкції проти Росії під час зустрічі лідерів.

"Сьогодні Канада оголосила про введення понад 70 нових санкцій, спрямованих проти людей, які підтримують незаконні військові дії Росії та співучасників порушень прав людини", - сказав Трюдо.

За його словами, обмежувальні заходи будуть введені проти 30 осіб та восьми компаній. Вони внесені до списку санкцій, за те, що вони сприяли "переміщенню українських дітей до Росії".

Крім цього, під санкції потрапили 17 осіб та 18 організацій. Вони надають військові технології та розробки збройним силам Росії, членів сімей, які перебувають під санкціями та інших.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться першу серію нового анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк