13.06.2023, 10:11

У Росії на річці Лєна зіткнулися два танкери: через аварію та витік палива ввели режим НС

В России на реке Лена столкнулись два танкера

В Іркутській області зіткнулися два танкери. Через зіткнення танкерів стався витік палива в акваторію річки Лєна.

Інцидент стався в районі селища Алєксєєвск Кіренського району Іркутської області. Постраждалих немає, повідомляє Час Пік із посиланням на російські ЗМІ.

Танкер ТР-901, який перебував на ремонті в порту в Алєксєєвска, зіткнувся з ТР-900 "Єрофей Хабаровськ", який перевозив 832 тонни бензину. Від удару пошкодження отримала одна із ємностей із 138 тоннами бензину.

Після зіткнення двох танкерів у Кіренському районі Іркутської області ввели режим надзвичайної ситуації. Пляма нафтопродуктів вже пройшла повз кілька населених пунктів, розташованих вниз за течією Лєни від місця зіткнення.

На місці події працюють слідчі.

ТАСС, з посиланням на прес-службу уряду Іркутської області повідомляє, що капітан одного з танкерів перебував у стані алкогольного сп'яніння. За даними Східно-Сибірської транспортної прокуратури, замість капітана, який перебував у стані алкогольного сп'яніння, що підтверджено медичним оглядом, судном "Єрофей Хабаровськ" у момент зіткнення керував помічник капітана.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк