19.06.2023, 15:19

Держсекретар США зустрівся з лідером Китаю, - ЗМІ

Оксана Мовчан | Всі новини автора
зустріч

Глава КНР Сі Цзіньпін на зустрічі з державним секретарем США Ентоні Блінкеном заявив про "досягнення згоди щодо низки конкретних питань". 

Про це, з посиланням на ]]>CNN]]>, передає Час Пік.

19 червня, у Пекіні, держсекретар США Ентоні Блінкен зустрівся з лідером Китаю Сі Цзіньпіном. Сорони почали переговори.

Це перша зустріч глави американської дипломатії з лідером Китаю з 2018 року.

"Блінкен став першим держсекретарем США, який відвідав Пекін за останні п'ять років, і його переговори з високопосадовцями Китаю розглядаються як ключовий лакмусовий папірець для визначення того, чи можна створити певну розрядку в період тривалої недовіри", – йдеться у повідомленні CNN.

Представник Вашингтону в ході зустрічі заявив, що Сполучені Штати не підтримують незалежність Тайваню і не мають наміру вступати в конфлікт з Китаєм. Держсекретар наголосив, що до холодної війни США теж не прагнуть і китайську систему міняти не планують.

"Китайська сторона чітко виклала свою позицію, і обидві сторони погодилися дотримуватися спільних домовленостей, досягнутих з президентом Байденом і мною на Балі. Сторони також досягли прогресу і досягли згоди з низки конкретних питань", — сказав Сі Цзіньпін.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру нового епізоду анімаційного серіалу "Хробаки" під назвою "8 елемент". Серія присвячена великим надіям одного відомого всім царька, яким не судилося збутися.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також:

"Такого обстрілу ще не було": Жителі російських Валуєк повідомляють про "прильоти" - фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: