06.07.2023, 17:12

Болгарія підтримала членство України в НАТО: Зеленський підписав декларацію

Марина Гончар | Всі новини автора
болгарія

У межах візиту до Болгарії, президент України Володимир Зеленський та глава болгарського уряду Ніколай Денков підписали спільну декларацію про підтримку нашої держави у її шляху до Північноатлантичного альянсу.

Про це повідомляє заступник глави ОП Ігор Жовква у своєму Facebook, передає Час Пік.

У документі зазначається, що Болгарія визнає, що членство України в НАТО є єдиним способом забезпечити достатній рівень безпеки як для України, так і для всієї євроатлантичної сім'ї.

"Болгарська сторона вітає значні досягнення України у просуванні на шляху євроатлантичної інтеграції, зокрема, щодо досягнення взаємосумісності з НАТО, підтверджує намір збільшити спільні зусилля щодо підтримки інтеграції України до Альянсу та імплементації стандартів НАТО, а також повністю підтримує Раду Україна-НАТО", – підкреслюється у заяві.

Також сторони завірили, що декларація закріплює готовність Болгарії продовжувати надавати політичну і матеріальну підтримку Україні стільки, скільки буде потрібно.

"Разом з міжнародними організаціями, союзниками та партнерами Болгарія підтверджує готовність брати участь у повоєнному відновленні та відбудові України", – сказано у спільний декларації Софії та Києва.

Читайте також: Фінляндія надає новий пакет військової допомоги Україні: на яку суму та що входить

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться прем'єру четвертого епізоду анімаційного серіалу "Хробаки", який присвячено річниці визволення острова Зміїний, а також іншим вдалим “перегрупуванням”, “передислокаціям” та “жестам доброї волі” російських загарбників.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк