21.08.2023, 22:52

Греція долучиться до навчань українських пілотів на F-16, - Зеленський

Марина Гончар | Всі новини автора
греция

Греція візьме участь у тренуванні українських пілотів на винищувачах F-16.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський після переговорів із грецьким прем'єр-міністром Кіріакосом Міцотакісом, передає Час Пік.

"Сьогодні ми маємо важливий результат для авіаційної коаліції. Греція візьме участь у тренуваннях наших пілотів на F-16. Дякую за цю пропозицію", — йдеться у повідомленні.

Зеленський розповів, що з грецьким прем’єром обговорили ситуацію в Чорноморському регіоні та роботу альтернативного "зернового коридору". Український президент закликав Грецію допомогти захисту чорноморської акваторії системами ППО:

"Він може працювати, але щоб його робота була стабільною, ми потребуємо посилення повітряного щита, що важливо для Чорноморського регіону й, зокрема, Одеси. І це може бути історичним внеском Греції в загальноєвропейську безпеку, якщо ви допоможете саме у захисті Чорноморської акваторії", — сказав президент.

Також глава держави додав, що "дуже важливо, що компанії Греції готові взяти участь у транспортуванні українського зерна. Ми дуже на це розраховуємо".

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам сьомий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Перша за 50 років російська місія до Місяця провалилася: "Роскосмос" повідомив про втрату міжпланетної станції

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк