28.09.2023, 20:07

"Обходу санкційного режиму, мені здається, не повинно бути", - Токаєв

Оксана Мовчан | Всі новини автора
Токаєв

Казахстан підтримує рішення ЄС щодо санкцій, які ввела міжнародна спільнота проти Росії.

Про це, з посиланням на заяву президента Казахстану Касима-Жомарта Токаєва на брифінгу в Німеччині, передає Час Пік.

28 вересня, під час візиту до Німеччини, президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що Казахстан "однозначно" підтримає санкції, які ввела міжнародна спільнота проти Росії.

"Слідуватимемо санкційному режиму. В нас є контакти з відповідними організаціями щодо дотримання санкційного режиму і будь-яких побоювань німецької сторони щодо дій для обходу санкційного режиму, мені здається, не повинно бути", - заявив Токаєв.

Голова Казахстану торкнувся і теми війни в Україні й заявив, що Казахстан виступає за негайне припинення військових дій та мирні переговори в рамках статуту ООН.

"Казахстан виступає за негайне припинення воєнних дій, за мирні переговори на основі Статуту ООН. Ситуація насправді дуже серйозна. І російська, і українська сторони стверджують, що готові до переговорів, але платформа переговорів поки незрозуміла. Настає ера раціональної, я б сказав, мудрої дипломатії. Потрібно припиняти взаємні звинувачення й вести ділові переговори у зв'язку з тим, щоб знайти прийнятну для обох сторін основу мирних переговорів", – вважає він.

Пропонуємо до перегляду:

"Яблуко" - це дев’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений майже біблейському попередженню “Не влізай, а то вб’є”. Але ж попередження для “слабаків”, правда?...

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також:

"Це пропозиція, а не ультиматум": Подоляк відреагував на список реформ для України від США

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк