05.10.2023, 22:37

Іспанія передасть Україні пускові установки ЗРК Hawk, а Німеччина працює над передачею системи Patriot

Оксана Мовчан | Всі новини автора
допомога

За підсумками переговорів глави уряду Іспанії Педро Санчеса й президента Володимира Зеленського у Гранаді, уряд Іспанії вирішив передати Україні шість пускових установок до зенітно-ракетних комплексів Hawk. Тим часом Німеччина "працює над питанням" надання Україні ще однієї системи Patriot взимку. 

Про це ]]>повідомили]]> у пресслужбі іспанського уряду, передає Час Пік.

Під час переговорів глави України та Іспанії обговорили поточну ситуацію на фронті, у зв’язку із цим Санчес запропонував Зеленському нові системи протиповітряної оборони та боротьби з безпілотниками, а також відповідне навчання для українських солдатів і обладнання для розмінування.

"За підсумками сьогоднішніх переговорів із президентом Зеленським іспанський уряд надасть Україні шість пускових установок Hawk для боротьби з можливими російськими бомбардуваннями цивільних об'єктів та критичної інфраструктури, а також для захисту нового зернового коридору", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в ході переговорів президент України поділився із главою уряду Іспанії ситуацією на полі бою, саме тому Санчес запропонував Зеленському нові системи протиповітряної оборони та боротьби з безпілотниками, а також відповідне навчання для українських солдатів та обладнання для розмінування.

Зеленський також зустрівся з канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Він сказав, що Німеччина передасть Україні ще одну систему ППО Patriot. За словами Шольца, зараз необхідно посилити українську протиповітряну оборону.

"Вдячний за підтримку з боку ФРН у захисті нашої свободи й народу. Це також захист Європи та наших спільних цінностей", - підсумував президент України.

Пропонуємо до перегляду:

"Яблуко" - це дев’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений майже біблейському попередженню “Не влізай, а то вб’є”. Але ж попередження для “слабаків”, правда?...

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також:

Схоже на панічну втечу: Росія сховає залишки Чорноморського флоту в окупованій Абхазії

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк