09.10.2023, 08:43

Іран допомагав планувати напад на Ізраїль - WSJ

Іран

Іран допомагав угрупованню ХАМАС розпланувати напад на Ізраїль. Самі ж представники Ірану заперечують цю інформацію.

Про це повідомляє Час Пік з посиланням на ]]>The Wall Street Journal.]]>

За даними видання, Іран допомагав бойовикам протягом декількох тижнів:

"Представники служби безпеки Ірану спланували суботню ранкову атаку ХАМАС на Ізраїль і дали зелене світло для нападу на зустрічі в Бейруті минулого понеділка",  — повідомляє газета, посилаючись на слова високопоставлених членів ХАМАСу та Хезболли.

Щоб створити успішний план вторгнення, країни співпрацювали із серпня цього року. Під час зустрічей у Бейруті представники узгоджували деталі нападу.

Як зазначає The Jerusalem Post, представництво Ірану заперечує факт причетності до нападу палестинського руху на Ізраїль. Однак країна висловила підтримку Палестині й назвала цей напад "законним захистом від сімдесяти років окупації".

Нагадаємо, що палестинські бойовики вторглися на територію країни неочікувано, що є провалом ізраїльської розвідки з часів війни Судного дня, яка була рівно 50 років тому. Детальніше про розвиток подій в Ізраїлі читайте в нашому матеріалі.

Пропонуємо до перегляду:

"Яблуко" - це дев’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений майже біблейському попередженню “Не влізай, а то вб’є”. Але ж попередження для “слабаків”, правда?...

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Нові втрати та результати засідання ООН: як розвиваються події в Ізраїлі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк