01.12.2023, 08:22

Між Ізраїлем та ХАМАС відновлено бойові дії — одна сторона порушила перемир'я

ХАСАЛ

Терористичне палестинське угруповання ХАМАС порушило умови тимчасового перемир'я та атакувало територію Ізраїлю. Через це між сторонами відновились бойові дії.

Про це повідомляє Час Пік з посиланням на]]> заяву]]> Армії оборони Ізраїлю в X (раніше — Twitter).

"ХАМАС порушив оперативну паузу і, крім того, обстріляв ізраїльську територію. Армія оборони Ізраїлю відновила бойові дії проти терористичної організації ХАМАС в Секторі Газа", — йдеться у повідомленні пресслужби.

За даними The Times of Israel, представники палестинського угруповання не надали до 7 ранку список заручників, які мали б бути звільнені сьогодні, першого грудня. Хоча сторони домовлялись про продовження перемир'я.

У відповідь на порушення угоди зі сторони ХАМАС, Ізраїль відновив удари по сектору Газа.

У попередній заяві Міністерства внутрішніх справ, яке контролює ХАМАС, йдеться про те, що удари були завдані по півдню Гази. За даними міністерства, через декілька хвилин після завершення перемир'я ізраїльська техніка атакувала також північний захід Гази.

Нагадаємо, що перемир'я розпочалось між сторонами конфлікту 24 листопада о 7:00. Посередниками стали такі держави, як Катар, Єгипет та Сполучені Штати. Детальніше про це - у нашому матеріалі.

Пропонуємо до перегляду:

"Танці" – це епізод-жарт до першого сезону анімаційного серіалу "Хробаки". Любов не має кордонів – це всім відомо. Але в межах цих самих кордонів вона часом набуває дивних, іноді кумедних форм.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Читайте також: Єменські хусити захопили судно, на якому можуть перебувати українці: що відомо

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк